Glöm inte MC-försäkringen

Glöm inte MC-försäkringen

Precis som när du ska köpa, eller äger en bil måste du ha en försäkring till din motorcykel. Hur du väljer går till på i stort sett samma sätt. Så har du tecknat en bilförsäkring någon gång kommer det bli lätt för dig att även välja en MC-försäkring. Är det första gången du ska teckna en fordonsförsäkring kan det vara bra om du läser på lite om vad detta egentligen innebär samt läser igenom tipsen på hur du väljer den rätta för dig.

De flesta MC-försäkringar är ganska lika varandra, men det finns ändå några skillnader. Du bör välja en försäkring efter den omfattning du behöver. Sen är det bra om du jämför flera försäkringar från olika försäkringsbolag för att hitta den bästa för dig. Hemsidor där du kan jämför bilförsäkring brukar även erbjuda möjlighet att jämföra andra fordonsförsäkringar. Detta är därför bäst hemsidor att börja med.

Trafik-, hel- eller halv

Vilken MC-försäkring du ska välja beror lite på om du köper en ny eller en begagnad motorcykel, samt hur mycket motorcykeln är värd. En trafikförsäkring är ett måste enligt lag, så länge din MC inte har avställts. Valet du oftast måste göra, förutom trafikförsäkringen, är att välja mellan en helförsäkring eller en halvförsäkring.

En helförsäkring ger dig det allra bästa skyddet som finns. Köper du en ny motorcykel kan det ibland ingå någon typ av garanti. Denna gör att du många gånger kan klara dig med endast en halvförsäkring. Men ingår ingen garanti vid köpet är en helförsäkring det bästa du kan välja. Vilken försäkring du ska välja beror på hur ofta du kommer använda den, samt om du har en MC till sport eller inte.

Ifall du äger en motorcykel kan du välja att gå upp eller ner från en försäkring till en annan. Men det är viktigt att du känner till vad detta innebär. Vissa bolag erbjuder dessutom olika tillägg du kan välja. Läs alltid igenom allt som finns innan du tecknar någon så du kan känna dig säker på att du får det skyddet du behöver för ett pris du är okej med.

Att tänka på

Om du har bestämt dig för vilken typ av MC-försäkring du vill teckna måste du sedan välja från vilket försäkringsbolag. För att välja rätt rekommenderas det att du jämför innehållet, kundnöjdheten och priset på försäkringarna från olika bolag. Detta är några av de viktigaste sakerna du bör tänka på:

  • Jämför allt innehåll i försäkringen.
  • Prisjämförelsesajter visar inte alltid alla alternativ som finns.
  • Det kan finnas värdiga paket att välja. Alltså en basprodukt där du lägger till olika tillägg.
  • Kolla upp bolaget som ligger bakom försäkringen.
  • Priserna kan variera en hel del, så jämför priset mot innehållet för att se om det är rimligt.
  • Glöm heller inte att kolla upp bindningstiden.

Kort om priset för MC-försäkringar

Priset kan som sagt variera en hel del mellan olika försäkringsbolag. Dock behöver inte ett billigare pris innebära sämre innehåll. Vissa bolag kan dessutom erbjuda ett tillfälligt billigare pris i form av rabatter och liknande. Det viktigaste är att du själv är nöjd med innehållet och det priset som erbjuds.