Sälj bilen och få råd med drömmotorcykeln

Sälj bilen och få råd med drömmotorcykeln

Det är en härlig känsla att sätta sig på motorcykeln och få köra iväg. Problemet är ju att motorcyklar inte är gratis, särskilt om det finns en särskild motorcykel som du vill köra. Sälj din bil och använda pengarna till din drömmotorcykel. Eller så säljer du bilen och köper en billigare och lägger mellanskillnaden på din mc.

Sälj bilen

Visst är det praktiskt med en bil, men bil kostar mycket. Om du inte måste ha bil eller om du har en dyrare bil än vad du verkligen behöver, så är det smart att sälja bilen. Som billös kan du alltid hyra bil när du behöver och minska de månatliga kostnaderna. Bor du i en större stad kan du använda kollektivtrafik för att ta dig runt. Spara pengar som du sedan lägger på motorcykeln eller på ett bra garage till din tvåhjuling. Är bilen en nödvändighet kan du byta bil. Köp en billigare och mer bränslesnål bil som du kör under vardagen. Att sälja bilen behöver inte heller vara krångligt. Istället för att lägga ut den på blocket och behöva passa tider för besökare och besvara frågor om bilen, kan du istället bara sälja den till Riddermark Bil. De kommer värdera din bil online, hämta upp den och så har du pengarna på kontot. Kolla deras kundomdöme så inser du hur lätt det är att sälja bilen hemifrån.

Lägg pengarna på motorcyklen

Med mer pengar på bankkontot kan du äntligen köpa motorcykeln som du drömt att köpa under en länge tid. Ett tips är att passa på att köpa motorcykel under lågsäsong, som hösten och vintern. Då kan du göra en riktigt bra affär. Eller så har du redan din maskin, men behöver mer pengar för att fixa iordning henne. Att renovera en motorcykel kostar mycket, samtidigt ger det så mycket glädje: både arbetet och sedan att få köra motorcykeln.

Köra motorcykel – gemenskap

Att hålla på med motorcyklar innebär också mycket gemenskap. Det är roligt att träffa andra likasinnade, köra tillsammans och hjälpa varandra med olika problem. Om du har pengar över kan du också dra ihop ett gäng och åka på motorcykelsemester. Om det fortfarande råder vissa coronarestriktioner sommaren 2021 är ju motorcykeln perfekt att färdas med. Ni håller garanterat avstånd. Det finns så många fina vägar över hela Europa där motorcykel är det bästa färdmedlet. Åk över Alperna, hitta små bergsbyar att övernatta i eller intressant slott att besöka. Även i Sverige finns det många roliga vägar att köra på, både små skogsvägar som tar er mellan byar i djupaste Småland och sköna vägar i fjällen där ni rullar fram i ett magnifikt landskap.