Vilken utrustning har en motorcykelförare?

Vilken utrustning har en motorcykelförare?

 

Precis som i andra farliga sporter eller aktiviteter är det viktigt ha rätt utrustning på sig. Men vilken utrustning man har beror självklart beror på vilken typ av motorcykel man kör och i vilket syfte. I den här artikeln kommer den generella utrustningen är presenteras.

Utrustning

Den mest grundläggande utrustningen som alla förare bär är hjälmen. Alla måste bära hjälm enligt svensk lag. Hjälmen ska främst skydda huvudet men också ryggraden.

En annan viktig del är att ha handskar och stövlar. De ska skydda dessa kroppsdelar från både skrapsår och benbrott. Det är framförallt viktigt inom crossen då man ofta sätter ner fötterna i svängarna. Crossen är en av de farligaste motorsporterna dels på grund av alla de hopp som finns i banan och dels för att de är många som kör samtidigt. Framförallt är det starterna som är mest hektiska.

Generellt inom motorsporten brukar man också bära rygg- och nackskydd. Detta då dessa kroppsdelar är speciellt känsliga. Skador på nacke eller rygg kan orsaka förlamningar och andra allvarliga skador.