Köpa motorcykel – att tänka på

Köpa motorcykel – att tänka på

Har du funderat på om det är dags att köpa din allra första motorcykel? Kanske är det till och med så att du redan har en idag, men vill uppdatera den till en nyare eller annorlunda modell. Att köpa motorcykel kan vara en stor investering och därför är det viktigt att man tänker efter noga innan man gör sitt köp. Har man stor kunskap och erfarenhet av att köra motorcykel vet man troligtvis redan om vad det är man ska titta efter och tänka på, men för den som inte har kört så länge kan det kännas väldigt knepigt, kanske till och med läskigt.

Vi vill att du ska bli så nöjd med ditt mc-köp som möjligt och har därför skapat en liten lista med saker som är bra att tänka på och komma ihåg. Det är lika viktigt att du blir nöjd med din motorcykel på samma sätt som du skulle vilja vara nöjd om du köpte den senaste Mitsubishi eller Volvon på marknaden.

Att tänka på

Vad ska du använda din motorcykel till? – Det självklara svaret på den frågan är troligtvis att du ska åka och köra den, eller hur? Men försök att tänka djupare än så. Ska du åka väldigt långa sträckor behöver du en som har en bekväm körstil. Vill du köra på racingbanan behöver du en som är riktigt snabb och sportig.

Hur mycket pengar får inköp och drift kosta? – Räkna ut hur mycket du vill att din motorcykel ska kosta. Kom ihåg att du inte bara ska fundera över inköpskostnaden, utan att du även ska räkna med andra utgifter som du kommer att ha. Några exempel på sådana utgifter är försäkring och bensin. Räkna in alla kostnader som du kan komma på, inklusive garageplats om du ska hyra en sådan.

Är det bäst med en ny eller begagnad motorcykel? – Den eviga frågan! Ska man köpa en ny motorcykel eller ska man satsa på en begagnad? Många väljer att köpa nytt för att man då själv kan välja vissa funktioner och utrustning, medan andra satsar på ett lägre pris och därför väljer en begagnad.

Hur ska du finansiera din MC? – För att kunna köpa en motorcykel behöver du också ha pengar. Det vanligaste är att man tar hjälp av ett privatlån eller ett MC-lån för att kunna betala, men det bästa är naturligtvis om du har möjlighet att spara ihop pengarna själv.

Känns det som många eller onödiga frågor? Tänk om! Du kommer behöva ha svar på dessa för att kunna göra ett mer medvetet val och på så vis också bli mer nöjd med din motorcykel. Förhoppningsvis kommer du att ha med dig den under flera år och då är det inte kul att ha valt fel modell eller köpt en som är för dyr att använda sig av.